Teamflow

18/5/2024

Op 18 april was het alweer tijd voor de laatste bijeenkomst van het schooljaar vanuit Expeditie Geluk. Met als overkoepelend thema teamflow!

Een hoop RVKO-scholen doen inmiddels mee aan Expeditie Geluk. Veel van hen zijn ook al druk bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van experimenten die het (werk)geluk van het team vergroten.

Team Expeditie Geluk ondersteunt de geluksverkenners natuurlijk maar al te graag! Tijdens eerdere sessies hebben zij geleerd hoe je waarderend onderzoeken toepast om geluks-experimenten te ontwikkelen. De laatste stap in de cyclus is het valueren. De verkenners kregen hier uitleg over en ze gingen er meteen mee aan de slag. Ze wisselden met elkaar uit met welke experimenten ze bezig zijn, om hier vervolgens aan elkaar valuerende vragen over te stellen.

Ook kregen ze inspirerende voorbeelden van dingen die je kunt doen om via teamflow (werk)geluk te vergroten. Maar wat is teamflow eigenlijk? Hoe zet je het in? En hoe kun je het bereiken? Jef van den Hout ontrafelde dit mysterie en vertelde de verkenners er alles over.

Er werd niet alleen over flow gesproken! Want, hoe kun je beter flow uitleggen dan het zelf te ervaren? Na de uitleg maakten de geluksverkenners een muzikale uitstap. Er volgde een workshop trommelen, waarin ze ervaarden hoe ze teamflow kunnen bereiken door het gezamenlijk maken van muziek.

Geïnspireerd, vol energie en helemaal in de flow sloten we de bijeenkomst af!

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.