Cadeau voor het bestuur namens alle scholen

4/10/2023

Namens alle scholen van de RVKO is aan het bestuur een cadeau aangeboden voor het 150-jarig bestaan. Het College van Bestuur nam het beeld, een lezend meisje, in ontvangst.

Lezen was er altijd al en zal altijd blijven. Door te lezen leren kinderen de wereld om hen heen beter te verkennen en te kennen. Kennis is wijsheid, onderzoeken en vooruitzien. Maar wijsheid vindt pas plaats als de verbinding wordt gemaakt tussen hoofd en hart, zoals Ton dit benoemde in zijn speech in de Laurenskerk. Zo laat het meisje in brons zien daartoe in staat te zijn. In de ontspannenheid van het moment je laten meevoeren naar een andere wereld. Naar een wereld waar alles mogelijk is. En vanuit die wijsheid je eigen plan trekken in de echte wereld van mogelijkheden. Eigenwijs, spontaan en toch doordacht. Bevlogen met onderbouwing. Passie om door te gaan en nooit op te geven. Voor de kinderen die er waren, die er zijn en die nog gaan komen.

Het bestuur bedankt alle scholen voor dit prachtige cadeau!

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.