De Nicolaas-tijdcapsule!

23/1/2024

Basisschool de Nicolaas in Rotterdam-West verhuist over een tijdje naar een splinternieuw schoolgebouw. Om van de eerste paal die in de grond ging een speciaal moment te maken, hebben ze iets leuks bedacht!

De leerlingen die nu op de Nicolaas zitten hebben wensen en verhalen opgeschreven en tekeningen gemaakt voor de toekomst. Al deze schatten zijn verzameld en in een tijdcapsule gestopt. De capsule werd ingegraven waar straks de nieuwe school komt te staan. Op de plek waar de capsule is begraven, wordt een steen gelegd waarop staat dat de tijdcapsule over 100 jaar moet worden opgegraven door de kinderen die dan op de Nicolaas zitten. Zij kunnen dan na al die jaren de verhalen en kunstwerkjes van de kinderen van vroeger lezen en bewonderen!

De kinderen hadden zoveel te vertellen aan de kinderen van de toekomst dat de tekeningen en verhalen bijna niet in de tijdcapsule pasten. De capsule was zó zwaar dat iedereen elkaar moest helpen. Wat een avontuur!

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.