Bezoek op de Christophoor

7/2/2024

Demissionair minister-president Mark Rutte, minister van onderwijs Mariëlle Paul en Wethouder van Onderwijs, Cultuur en Evenementen van Rotterdam Said Kasmi kwamen langs om te zien hoe zij op school zorgen voor kansengelijkheid voor leerlingen.

Elk kind heeft immers even veel recht op goed onderwijs en talentontwikkeling!

Na ontvangst op het schoolplein waren zij te gast bij een les Veerkracht, dans, muziek en techniek. Tijdens de lunch gingen zij in gesprek met de leerlingen. Over kansengelijkheid, maar ook over de verschrikkelijke explosie die vorige week in hun wijk plaatsvond. Het werd een bijzonder gesprek.

Tussentijds konden de leerlingen vragen stellen. En wat deden ze dat goed! Een van hen durfde zelfs aan de minister-president te vragen wat hij ervan vond dat Geert Wilders de verkiezingen heeft gewonnen.

Een schoolbezoek door de minister-president, een minister of wethouder is altijd inspirerend. Voor alle partijen. Het geeft een mooi beeld van wat er op de scholen en in de wijk speelt. Wat ons betreft heel waardevol.

Dank aan iedereen die aanwezig was!

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.