Geluksdag op de Nicolaasschool

24/5/2024

Na de succesvolle Breindag in 2023 organiseerde De Nicolaasschool onlangs de Geluksdag. De Nicolaasschool werkt alweer zo’n 8 jaar vanuit de positieve psychologie, via het Leer- en Veerkrachttraject. Hierdoor zijn veerkracht en welbevinden voor leerkrachten én leerlingen belangrijke pijlers binnen het schoolbeleid.

Na de ‘geluks-aftrap’ in de klas, had elke groep de hele dag de tijd om, samen met de leerkracht, de geluks-route door de Nicolaas-gebouwen te volgen. Deze route bestond uit zeven onderdelen, die verbonden zijn met de zeven Nicolaaswaarden. Tijdens de route was er aandacht voor manieren die kunnen bijdragen aan het welbevinden en gevoel van geluk.

Zo was er een pratende wensboom, die iedere groep uitnodigde om een wens aan een tak te hangen. Maar ook een opdracht met bloemen, waarin een leerling in het bloemhart mocht beschrijven waarin hij/zij gegroeid is. Vervolgens werd dit een prachtig bloemenzee-kunstwerk met de naam: ‘Wat je aandacht geeft, groeit’.

Er werd ook flink bewogen deze dag, met onder andere renspelletjes waarbij kwaliteiten en overeenkomsten centraal stonden. De groep die een onderdeel had afgerond, ontving steeds een munt. Een complete set van zeven verschillende munten leidde vervolgens naar de directiekamer. Hier kon de hele klas een verrassingstas in ontvangst nemen, met daarin gelukskoekjes en iets lekkers te drinken.

Een dag voor in de boeken!

Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.