Premier Rutte op de Christophoor

Demissionair minister-president Mark Rutte, minister van onderwijs Mariëlle Paul en wethouder Said Kasmi kwamen op maandag 5 februari voor een werkbezoek langs op de Christophoor in Rotterdam-Zuid.

Ze wilden met eigen ogen zien hoe de school in deze wijk zorgt voor kansengelijkheid voor leerlingen. Elk kind heeft immers even veel recht op goed onderwijs en talentontwikkeling!

Na ontvangst op het schoolplein waren de ministers en de wethouder te gast bij lessen Veerkracht, dans, muziek en techniek. Bij de lunch gingen zij in gesprek met de leerlingen over kansengelijkheid. Natuurlijk ging het ook over de verschrikkelijke ontploffing die een week eerder in hun wijk plaatsvond en die op veel kinderen – en op de premier – een grote indruk had gemaakt. Het werd een bijzonder gesprek, mede omdat er op de Christophoor kinderen zijn uit de gezinnen die rechtstreeks waren getroffen door de explosie.

Het was voor alle deelnemers een inspirerend werkbezoek, dat een mooi beeld gaf van wat er op de scholen en in de wijk speelt.
Media
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work