Lia Zwaan zwaait af

Op donderdag 14 december kwamen zo’n 500 genodigden naar de ss Rotterdam voor de afscheidsreceptie van College van Bestuur-lid Lia Zwaan-van Schijndel. Lia werkte ruim 48 jaar bij de RVKO, waar ze begon als secretaresse en doorgroeide tot directeur en lid van het CvB. Daarnaast was ze bestuurslid van de SKPR, TMH en TMA.

Lia ontving deze avond uit handen van RVKO-leerling Didi het eerste exemplaar van het Gouden Zwaantje, een onderscheiding speciaal gemaakt voor de RVKO. Voortaan wordt jaarlijks door een kind een Gouden Zwaantje uitgereikt aan een RVKO-collega, als symbolische erkenning voor getoonde ‘eigen-wijsheid’ in het belang van het kind.

Loco-burgemeester Robert Simons speldde Lia het lintje op dat hoort bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tot slot overhandigde de bisschop van Rotterdam, mgr. Hans van den Hende, Lia de versierselen van de pauselijke onderscheiding Ridder in de Orde van Sint-Silvester.

Lia neemt met pijn in haar hart afscheid van de RVKO, maar gaf aan het volste vertrouwen te hebben in de toekomst en in haar opvolger, Jakolien Kraeima. Lia wil de Rotterdamse onderwijssector nog meegeven dat ze hoopt dat het onderwijs zich meer verantwoordelijk gaat voelen voor álle kinderen: ‘Ik vind dat er daar nog te veel competitie zit: concurrentie die voorkomt dat je de goede dingen voor kinderen kunt doen.‘

Media
  • Afscheid Lia Zwaan
  • Uit handen van loco-burgemeester Robert Simons ontving Lia het lintje dat hoort bij haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
  • Lia ontving uit handen van Didi het eerste exemplaar van het Gouden Zwaantje, speciaal gemaakt voor de RVKO.
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work