Stagevergoeding voor pabo-studenten

Sinds 1 augustus 2023 krijgen voltijdstudenten van de pabo een vergoeding van het Rotterdamse of Haagse schoolbestuur waar zij stage lopen. Dit komt voort uit een gezamenlijke afspraak tussen de grotere Haagse en Rotterdamse po-besturen. In het basisonderwijs was het tot voor kort ongebruikelijk om studenten een vergoeding te geven voor hun stages. Daar is dit nieuwe schooljaar 2023-2024 verandering in gekomen.  
 
Niet verplicht
Werkgevers zijn wettelijk niet verplicht om een stagevergoeding te geven. Maar stagiaires zijn bijzonder waardevol voor scholen en schoolbesturen. Investeren in toekomstige leraren is belangrijk. De bestuurders van Rotterdam en Den Haag: ‘Het is de hoogste tijd dat onze stagiaires een vergoeding krijgen voor hun inzet en werk. We vinden het belangrijk te investeren in onze toekomstige leerkrachten. Dat we hier als Rotterdamse en Haagse schoolbesturen samen in optrekken zien we als vanzelfsprekend.’
 
Stagevergoeding 
In het bestuurlijk overleg van de besturen is afgesproken dat alle voltijds pabo-studenten met ingang van het schooljaar 2023-2024 een stagevergoeding krijgen. Voor eerstejaars en tweedejaars studenten geldt een vergoeding van € 180 per maand (gebaseerd op 2 stagedagen per week). Vanaf het derde jaar bedraagt de vergoeding € 250 per maand (gebaseerd op 2 stagedagen per week). De stagevergoeding is niet van toepassing op een Leraar in Opleiding (LiO). Hiervoor zijn in de cao po aparte afspraken vastgelegd. 
Media
  • Stagevergoeding voor pabo-studenten
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work