‘Week van het Afval’ op de Paus Joannesschool

De Grote Rekendag viel dit jaar op woensdag 29 maart, midden in de Week van het Afval op de Paus Joannesschool in Rotterdam-Zuid. Daarom heeft de school beide thema’s op een creatieve manier aan elkaar gekoppeld. Zo werd Rekendag dit jaar een dag van onderzoekend leren en speelse rekenopdrachten, met als thema ‘Afvalparade’.   

De dag begon feestelijk op het hoofdgebouw met op de achtergrond een vuilniswagen en een veegwagen van de gemeente Rotterdam. Samen zongen de leerlingen het Rommellied: ‘Rommel, rommel, rommel, ja, ik zeg nu stop!’ Daarna gingen de kinderen in de klas aan de slag met uitdagende wiskunde-onderwerpen rond het ontstaan van afval, maar ook het verwerken, hergebruiken en het verminderen ervan. En steeds: met veel aandacht voor rekenvaardigheden.   

In de groepen 5 zijn de kinderen aan de slag gegaan met lege sappakjes die ze de afgelopen tijd hebben verzameld. Ze rekenden uit hoeveel pakjes we per dag, per week en per schooljaar (40 weken) zouden opdrinken met de klas. We kwamen uit op 46 pakjes per week en 1.840 pakjes per schooljaar. De conclusie was dat een drinkfles toch goedkoper en beter voor het milieu is.

Bekijk het complete verhaal in onze e-Koerier

Media
  • Afvalparade 1
  • Afvalparade 2
  • Afvalparade 3
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work