Kleuters Fatimaschool bij Apennoten Klassiek

De Fatimaschool (Rotterdam-Schiebroek) heeft een samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Leerlingen brengen een keer per jaar een bezoek aan het orkest en muzikanten van het orkest brengen soms ook een bezoek aan de school. Maartje van Aalst, muziekspecialist van Fatimasschool, is door de educatief medewerkster van het orkest gevraagd om met acht kleuters per keer aan vijf uitzendingen van het KRO/NCRV-programma Apennoten Klassiek mee te doen. In deze serie brengt presentator Pepijn Gunneweg kinderen op speelse wijze in aanraking met klassieke muziek. 

Maartje: ‘De opnamen waren in november en afgelopen zaterdag, 5 december, was de eerste uitzending. In elk programma staat een ander liedje centraal dat we van tevoren in de klas hebben geoefend. De kleuters vonden het heel spannend en erg leuk om aan het programma mee te doen. De ouders mochten op een scherm meekijken hoe hun kind het deed.’ De uitzending kun je hieronder terugkijken. 

Onder het filmpje staat een lesbrief met daarin de muziek en lessuggesties voor in de klas. Deze maand wordt elke zaterdag een nieuwe aflevering uitgezonden en regelmatig herhaald. In januari wordt een nieuwe reeks met een andere school opgenomen.
Media
  • In elk programma staat een ander liedje centraal
  • De kleuters vonden het heel spannend
  • Presentator Pepijn Gunneweg met de kinderen
  • Acht kleuters per keer doen mee aan vijf uitzendingen
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work