Burgemeester verrast Ethan op de Elisabethschool

Leerling Ethan wist niet wat hem overkwam. Hij zat nietsvermoedend in de klas toen burgemeester Aboutaleb hem vrijdag 25 september op de Elisabethschool (Rotterdam-Carnisse) bezocht. De reden? Ethan wil graag de eerste kinderburgemeester van Rotterdam worden om mee te denken over verbeteringen in de wijk en stuurde een brief naar de Rotterdamse burgemeester.

 

Momenteel is er nog geen kinderburgemeester in Rotterdam maar Ethan kan zich wel verkiesbaar stellen voor volgend jaar. Daarom benoemde burgemeester Abouteleb Ethan tot hulpburgemeester en kreeg Ethan een speciale pet. Dat maakte veel indruk op de leerling uit groep 6.

 

Overigens werd de hele klas in het zonnetje gezet. Wanneer er geen coronamaatregelen meer nodig zijn, mag heel groep 6 een dag meelopen met de burgemeester!

 

De schooldirectie, Berradina Hek en Bo Hengeveld, had voorafgaand een mooi gesprek met de burgemeester: ‘Hij is momenteel erg actief binnen onze wijk Carnisse en wil graag weten hoe het hier gaat. Hij gaf aan trots te zijn op onze dagprogrammering (dit heeft als doel de kansen te vergroten en bij te dragen aan een brede ontwikkeling van kinderen). Net als wij!’

 

Media
  • Burgemeester Aboutaleb bezoekt de Elisabethschool
  • Ethan en de burgemeester voor groep 6
  • Hulpburgemeester Ethan
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work