Fatimaschool gaat tijdreizen

Vrijdag 15 november was het feest op de plek waar momenteel het nieuwe gebouw van de Fatimaschool in Rotterdam-Schiebroek verrijst. Het was een bijzonder moment, want er werd een zogeheten tijdcapsule begraven in de fundering van de nieuwbouw.  

Onder grote belangstelling van o.a. leerlingen, het Fatimateam, omwonenden, de architecten en bouwers werd de capsule gepresenteerd: een kleurrijke koker met daarin allerlei items ‘van nu’.  

De kinderen hebben tekeningen gemaakt en schrijfsels over hun dromen en wensen. Er zitten verhalen bij over hoe er op de Fatimaschool anno 2019 wordt gewerkt en over de highlights van de afgelopen jaren. Ook zijn er foto’s van alle groepen en tal van attributen toegevoegd, waaronder een liniaal, een werkboek aardrijkskunde, een rekenmachientje en een krant uit 2019.  

Hoe ziet de wereld eruit als de capsule ooit weer bovenkomt? Misschien staat er tegen die tijd wel een robot voor de klas en brengen de leerlingen van nu dan hun kleinkinderen naar het schoolplein!  

Waar de capsule precies de grond is ingegaan, is het geheim van de kinderen. De capsule is nu – zorgvuldig verzegeld – symbolisch onderdeel van het fundament van de nieuwbouw! 
Media
  • Tijdcapsule Fatimaschool
Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | web2work